Squiggle leer je zo!

Met de Squiggle training leer je in 2 dagen op professionele wijze een verhaal te visualiseren en een gesprek visueel vast te leggen. Je leert onder andere:

  • Hoe makkelijk een professionele uitstraling ontstaat met de juiste materialen en werkhouding.
  • De basistechnieken om duidelijke plaatjes en tekst te tekenen.
  • Hoe je met visuele effecten nadruk legt op de essentie van jouw verhaal of het verloop van overlegproces.
  • Hoe je een effectief verhaal opstelt en visualiseert.
  • Hoeveel plezier creatieve werkvormen creëren.
  • Te vertrouwen op jouw eigen tekentalent.

Wil jij je inschrijven of meer informatie over onze open-inschrijving of maatwerk-training voor jouw bedrijf?

Hoe is de training opgebouwd?

1. Strakke en dekkende lijnen

Je leert mooie strakke lijnen te zetten op een groot oppervlak. Je moet hiervoor de juiste stiften gebruiken en uitvinden wat daarbij voor jou de juiste penvoering en lichaamshouding is.

2. Grondvormen

Tekenen bestaat in essentie uit het combineren van een paar grondvormen. Als je deze grondvormen kan tekenen en combineert met elkaar, creëer je opeens hele sprekende symbolen en schrijf je veel mooier.

3. Kaders en verhaallijn

Met dezelfde grondvormen teken je ook kaders en pijlen. Kaders leggen nadruk op woorden waardoor de inhoud van jouw verhaal eruit springt. Door verschillende woorden en beelden te groeperen met een kader, worden relaties zichtbaar en jouw gedachtegang duidelijk. Met pijlen en verbindingen tussen kaders wordt de lijn van jouw verhaal zichtbaar.

4. Kleur en schaduw

Met schaduw en kleur laat je symbolen en kaders nog meer tot leven komen, bepaal je welke onderdelen van jouw verhaal het eerste aandacht trekken en kan je context en beweging suggereren.

5. Iconen en symbolen

Door grondvormen te herkennen in de meest complexe plaatjes ben je in staat om zelf sprekende iconen en symbolen na te tekenen. Je gebruikt iconen om jouw boodschap duidelijker en levendig te maken. Het gaat hierbij om de kunst van het weglaten. Niet ieder detail tekenen, maar alleen de grondvormen die de essentie van een object weergeven.

6. Figuren en emotie

Met de grondvormen, kleur en schaduw kan je op een eenvoudige manier figuurtjes tekenen. Hiermee kan je mensen, handelingen, rollen, groepen en emoties uitbeelden.

7. Schrijven 

Netjes schrijven op een flip-over is voor veel mensen lastig. Met de basistechnieken heb je de ingrediënten al in huis om jouw handschrift aanzienlijk te verbeteren. Je leert nog duidelijker te schrijven en tekst logisch te groeperen.

8. Toepassen in de praktijk

Met de bovenstaande technieken maak je de laatste dag een eigen posterpresentatie die in jouw eigen werk situatie een betekenisvolle boodschap overbrengt. Daarnaast maak je kennis met andere toepassingen van Squiggle, zoals het begeleiden en visueel vastleggen van een brainstorm of gesprek.